R.V.Vlieland

 

Hier worden foto's geplaatst van de evenementen!

1 Juli, slaapweekend!!

Super leuk slaapweekend gehad voor de leskids van Vlie!
16 uur beginnen met voeren van de paarden! 17.30 pannenkoeken gegeten (gebakken door Jolanda, bedankt nogmaals!) Daarna met de shetlanders wandelen over het strand en stukje bos! Pyjama's aan en de film 'Streep wil racen' gekeken! Daarna op bed! Kussengevecht, giechelen en slapen! Vanmorgen 8 uur voeren en vegen! Ontbijten en op buitenrit!!!
Half 11 weer terug op stal en hup mee naar huis!!! Het was een top slaapfeestje!!!!

Sharon en bestuursleden van RV Vlieland en Kampwinkel Klavervier, bedankt!!!

 

 

Wedstrijddag!!

Vrijdagmiddag 9 juni hadden we weer een wedstrijddag! 's Morgens veel regen máár half 2 toen de proefjes begonnen scheen gelukkig de zon weer!

Eerst reden de leskinderen een dressuur proefje en daarna een spring proefje!! Voor de meeste een spannende dag!! Iedereen heeft erg zijn best gedaan en de middag verliep erg goed!!

Hier wat foto's van de geslaagde dag!!

 

2e Buiten de ruiterroute rit en clinic Piet Bakker 'werken aan de lange teugels' 

Zaterdag 11 maart hadden we de 2e buiten de ruiter routerit, dit was weer een erg mooie en geslaagde rit. Iedereen heeft er van genoten! Onderweg warme chocolademelk met een gevulde koek!

Zaterdagavond de theorie van het werken aan de lange teugels onder leiding van Piet Bakker. Dit was een interessante theorie avond. Met veel enthousiasme werd het verteld. Zondagochtend de praktijk! Dit was erg leuk om te zien en te doen!! Hieronder wat foto's van deze 2  dagen!

 

 

Juttersrit 2.0! 

Afgelopen zaterdag 10 december hebben we de 2e Juttersrit gehad! De rit ging over het strand naar de Fordweg, vanaf hier lagen 15 jutspullen verstopt. Vanaf het bos is de rit verder gegaan. Onderweg waren nog wat letters verstopt wat een woord vormde.. Terug op stal stond er een parcours klaar in de bak, dit moest zonder paard, wel met paardenskippy bal en stokpaard. Hierna nog een klein theorie testje, alle punten bij elkaar opgeteld resulteerde tot een andere uitslag als vorig jaar!

Marbee Kuiper en Sharon Boon wonnen dit jaar de wisseltroffee!

Na de Juttersrit gingen we in 't Wachthuys eten waarna om 18.30 de Volle Maan rit vertrok. In het donker reden we de rit door het bos. De paarden waren erg braaf! Na de rit nog even nagezeten. Al met al was dit een zeer geslaagde dag voor jong en oud!!!

Óp naar de volgende evenementen!!!

 

 

 

 

 

 

Juttersrit!!!!

Zaterdag 31 oktober hebben we een super leuke Juttersrit gehad! Om half 2 vertrok de rit over het strand via duin en bos terug! Onderweg op het strand hebben de Juttertjes flessenpost gevonden met een jut vraag. In het duin lagen 26 jut-spulletjes door het duin verspreid, het was de bedoeling dat ze moesten onthouden wat ze zagen onderweg.

Halverwege een tussenstop met juttersbitter voor de Jutters en een speciaal Juttertje voor de Juttertjes! Daarna is de rit verder gereden.

Op de manege aangekomen hadden we een jut-race, het was de bedoeling dat ze zoveel mogelijk jut-spul op de fiets moesten vervoeren, naast de fiets lopen tot het hotel en terug. Het was een hele strijd!!!

Hierna gingen we naar het Badhuys waar we onder het genot van een heerlijke warme chocolademelk met slagroom, de vondsten op moesten schrijven en de vraag uit de flessenpost beantwoorden. 

De punten van de jut-race en de punten van de vondsten resulteerde tot een uitkomst van 45 punten voor Els van der Zee en Sanneke Korff met 30 punten Jutter en Juttertje 2015 zijn geworden! Zij hebben de wisseltrofee 's gewonnen. Deze kunnen ze volgend jaar weer verdedigen!! 

Het was een geslaagd evenement en we willen iedereen bedanken voor het meedoen en organiseren, speciaal willen wij Fietsenverhuur Zeelen bedanken voor het gebruik maken van de fietsen en Westcord Vlieland voor de lekkere warme chocolademelk in het Badhuys!! 

Paardentandarts!!

Zondag 5 juli heeft paardentandarts Jan Groeneveld een presentatie gehouden over zijn werk! Hij heeft eerst een uitleg gegeven hoe een mond van het paard eruit zien, hij had een schedel van een paardenhoofd meegenomen. Ook heeft hij bij Inka en Cynthia de kiezen geveild, hij liet in de praktijk zien hoe hij te werk gaat. Er was aardig wat belangstelling, dit vonden wij erg leuk, hier volgend wat foto's.

 

 

 

Woensdag 17 december 2014 was er voor de les kinderen een kerstmiddag georganiseerd op Manege de Seeruyter, een 'kerstrit' naar Lange Paal en langs het dorp terug en voor de kleinste een knutselmiddag! Na afloop lekkere warme chocolademelk mét slagroom en lekkere kerstkoekjes! Het was een geslaagde middag!