R.V.Vlieland

 

Nieuwtjes!!

Opzadel toets!!

Woensdag 15 april hebben de Vlielandse kinderen hun tweede toets gehad voor in het logboekje, het opzadelen!! Alle kinderen hebben het gehaald, gefeliciteerd! Dus vanaf nu kunnen ze zelf hun pony opzadelen!

 

Vrijwilligers!!

Wij zijn opzoek naar vrijwilligers die ons bij de evenementen willen helpen!!!

Lijkt het je leuk om de evenementen tot een groot succes te laten verlopen, geef je dan op bij één van de bestuursleden of mail naar info@rvvlieland.nl!! 

 

Zaterdag 14 maart 2015

Het eerste evenement is een feit! De Buiten de Ruiterroute rit die medemogelijk gemaakt werd door SBB Vlieland is vandaag super goed verlopen. 10 Uur vanmorgen vertrok de eerste rit onder begeleiding van Sharon, iedereen was erg enthousiast en de paarden waren super braaf! Door het bos, duin naar Lange Paal, daar door het hek wat geopend werd door Arne en Boris door het begrazingsgebied van Pad van 26 naar Pad van 20. In het duin heeft Marijke mooie foto's gemaakt die op een kaart werden geprint als aandenken van het eerste evenement! Op pad van 20 stonden de Schotse Hooglanders langs de weg, dit was spannend maar ook erg mooi! Bij het bos naar Nieuwe Kooi stonden Christien, Anneke, Nynke en Anneke klaar met warme chocolade melk en een heerlijke gevulde koek van Bakkerij Westers. Na de versnapering ging de rit verder door Nieuwe Kooi, stukje Postweg en langs de Glooiing! Van daar uit door Lange paal, duin, Kooisplek Lid weer naar huis, de rit duurde ongeveer 2,5 uur!

Om 14 uur vertrok de tweede rit, die begeleid werd door Manon en Sharon die als extraatje mee was omdat het voor de Vlielander kinderen de eerste lange rit was! Via Ankerplaats door het duin ook weer door het hek het begrazingsgebied in, stond nu ook Marijke weer klaar voor de foto's. De Schotse Hooglanders waren inmiddels verder het duin in, maar de Soay-schapen stonden nu wat dichterbij en staken voor ons de weg over! Na het opwarmen van de warme chocolademelk mét zijn we nieuwe Kooi ingereden, omdat het hoogwater was konden we niet langs de Glooiing rijden maar zijn we langs de Postweg bij de shetlanders wezen kijken! Weer door Lange Paal, duin en Kooisplek Lid naar huis!

Het was erg koud, winderig maar gelukkig wel droog, ook het zonnetje kwam ook nog heel even eind van de middag!

Het bestuur wilt iedereen bedanken die deze rit tot een succes heeft gemaakt!!!!

Er zijn ongeveer 2000 foto's gemaakt, het duurt dus even voor we een leuke selectie hebben gemaakt!!

 

 

 

 

 

 

Woensdag 11 maart was voor de les kinderen van Vlieland de eerste 'toets' dit was de 'poetstoets' deze kan afgetekend worden in het Logboekje die speciaal voor de Vlielandse kinderen gemaakt is. De kids hebben erg hun best gedaan en de pony's zagen er super mooi gepoetst uit. Ze hebben het allemaal gehaald! Dus vanaf nu gaan de pony's mooi gepoetst de les in!!!

Op www.hetommetje.nl heeft Folkert Janssens het volgende stukje gepubliceerd, deze tekst komt  in de Harlinger Courant en natuurlijk ook in de Vliezier.

 

Ruitervereniging op Vlieland

Zondag 07 December 2014 22:55 | Geschreven door Folkert Janssens

 

Per 1 januari 2015 zal Vlieland weer een ruitervereniging kennen. In het verleden is dat al eens eerder voorgekomen (Les petits cheveaux).
De nieuwe vereniging zal onder de naam Ruiter Vereniging Vlieland opereren en de vereniging heeft ten doel de liefde voor en de kennis over het paard op Vlieland te bevorderen, en de paardensport in het bijzonder aan te moedigen
Het bestuur van de RV Vlieland wordt gevormd door Nynke Hoekstra (voorzitter), Anneke Klijnstra (Penningmeester), Marieke van Rooij (secretaris), Manon Huizinga (PR en Evenementen) en Marijke Huizinga (locatiehouder).

 

Het initiatief voor de oprichting van deze vereniging is ontstaan op Manege de Seeruyter maar de vereniging is niet voorbehouden aan klanten van deze manege. Iedereen kan lid worden, eilander zowel als gast.
De contributie is vastgesteld op € 25,- per persoon per jaar waarbij de uitzondering geldt dat wanneer meerdere mensen binnen hetzelfde gezin lid worden elk extra lid slechts € 10,- hoeft bij te dragen.
De vereniging zal zich onder andere met het organiseren van workshops / clinics, nieuwsbrieven, evenementen, traditie-ritten en hippische puzzeltochten bezighouden.

Voor aanvullende informatie kunt u zich wenden tot: info@rvvlieland.nl


Op de foto ontbreekt bestuurslid Manon Huizinga. Van links naar rechts: Marijke Huizinga, Anneke Klijnstra, Nynke Hoekstra en Marieke van Rooij.

 


 Harlinger Courant

Nu ook op Facebook!!!!