R.V.Vlieland

 

Over ons...

Ons bestuur bestaat uit de volgende enthousiaste paardenliefhebbers:

 

Voorzitter                                   Marieke van Rooij

Secretaris                                   Rob Kuiper

Penningmeester                        Anneke Klijnstra

PR en Evenementen                  Manon Huizinga

Lid en Locatiehouder                Marijke Huizinga

 

Wij, als bestuursleden van R.V. Vlieland, willen zich graag aan jullie voorstellen:

 

 

 

Mijn naam is Marieke van Rooij en ik was 6 jaar toen ik van mijn ouders een pony kreeg. Ik heb veel gelest en een prachtige jeugd met hem  samen gehad op Vlieland. Later toen mijn dochter Sharon wilde gaan paardrijden kwam ik op manege de Seeruyter terecht. Wilde gaandeweg ook weer gaan rijden en dat resulteerde in vijf jaar werken op de manege. Ik heb daar een prachtige tijd gehad en mijn ruiterbewijs, menbewijs en een instructeursdiploma mogen halen. Ook heb ik daar veel liefde gekregen voor de viervoeters. Het resultaat was, dat ik niet zonder hun kan. Ik werd dan ook erg enthousiast toen het plan kwam om een ruiterverenging op te richten. We hopen op veel hippische avonturen, die we graag met jullie samen aan willen gaan!

 

Ik ben dus Anneke Klijnstra geboren en getogen op Vlieland. Vanaf klein kind al geobsedeerd door paarden en pony’s en kon dus niet vroeg genoeg beginnen. Toen ik bijna 8 jaar was mocht ik eindelijk paardrijden.. na al bijna een jaar op de manege te hebben rondgehangen. Rijles van Politie Knijft.. samen met Nel, wiens opa de les verzorgde.. Streng was ie beslist en we vorderden snel.. Toen volgden er wat zomers met verschillende pikeurs waar we les van kregen.. Simon Arends, Wim & Sophie Arends en daarna kwam Gerd… Veel ritjes gemaakt en het verveelde nooit.. Na heel veel jaren sparen kon ik in 1992 eindelijk mijn eigen paard kopen .. Het werd een Friese merrie , Gipsy.. Ik heb Gipsy nog steeds en ze is inmiddels 25 jaar. Ze heeft een aantal veulens gehad waarvan Junior en Beau. Junior staat op de manege en op Beau maak ik nu nog mijn ritjes. Elf jaar geleden hebben Beau & ik het ruiterbewijs gehaald en daarna heb ik nog mijn Instructeurs diploma gehaald. Ook nog het Koetsiersbewijs behaald en nu gezellig in de weer voor de Ruitervereniging..
We hopen dat we iedereen net zo enthousiast kunnen krijgen en houden als we zelf zijn, we gaan er in ieder geval ons best voor doen.

 

Mijn naam is Manon Huizinga. Op mijn 9e ben ik begonnen met paardrijden. Ik heb een leuke pony-tijd gehad, veel dressuurwedstrijden gereden en heb een aantal jaren op manege de Seeruyter gewerkt en in die tijd mijn diploma behaald voor de opleiding MMI (Medewerker Manege Instructeur). Tevens heb ik ook een jurycursus gevolgd om zo mijn kennis van de paardensport te vergroten! Als het 'paardenvirus' eenmaal in je bloed zit, kom je er niet meer vanaf! Toen we begonnen met brainstormen over deze vereniging was ik meteen enthousiast. Het lijkt mij erg leuk om met deze vereniging de paardensport op Vlieland te promoten, om met de leden leuke evenementen te organiseren en veel plezier te beleven van deze mooie sport!

Ik hoop dat deze vereniging een groot succes gaat worden!

 

Ik ben Marijke Huizinga en velen zullen mij al reeds kennen van de manege.  Geboren in Vlaardingen tussen de schoorstenen van de Shell en dan nu op Vlieland wonen, dat is toch een stuk beter.
Het paardenvirus heeft me in Renesse goed te pakken gekregen en heb een schitterende tijd op manege Grol gehad. Na diverse opleidingen in de paarden, een paar jaar gewerkt als douaneambtenaar in de Rotterdamse haven, ben ik toch weer terug de paarden in gegaan. Een eigen bedrijf stond hoog op het verlanglijstje! En zo stond er in februari 1992 een advertentie in de hoefslag. Er werd een nieuwe manege op Vlieland te huur aangeboden door de heer Westers, eigenaar van het toenmalige Althea hotel. Wilfred en ik waren nog nooit op Vlieland geweest maar we waren meteen verkocht. We hebben huis en haard verkocht, paarden gekocht en in mei 1992 manege de Seeruyter gestart. We hebben het de eerste jaren niet gemakkelijk gehad maar de aanhouder wint! Sinds 2002 runnen Arne en ik de manege. Mede door hele fijne medewerksters en super paarden en pony’s is de manege geworden zoals die nu is. De volgende stap is nieuwbouw van de manege! Met de oprichting van de ruitervereniging Vlieland hopen we nog meer mensen te bereiken en een leuke, leerzame tijd in en om het paard te laten beleven  o.a. door leuke evenementen en workshops. En met deze groep enthousiaste dames moet dat zeer zeker lukken!